Oni su uzori!

Učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ u Bijeljini ponovo su nas obradovali svojim uspjesima.

BIJELJINA

Dragana Zeljko i Teodor Vidaković finalisti su XI međunarodnog festivala dječije poezije „Dječije carstvo" u Banjaluci. Festival je počeo 8. aprila, a 28. aprila biće proglašeni i najbolji radovi.

Na konkurs je pristiglo više hiljada radova iz zemalja bivše Jugoslavije, što ga čini najvećim dječijim festivalom u Bosni i Hercegovini.

Dragana i Teodor pozvani su u Banjaluku, na finalnu svečanost 28. aprila, koja će biti održana u Dječjem pozorištu "Jazavac".

Direktor festivala i predsjednik Udruženja "KultArt", koje je i organizator festivala, je Slobodan Stošić. Laureat ovogodišnjeg festivala je pisac Predrag Bjelošević koji će dobiti nagradu „Princ Dječijeg carstva" za ukupni doprinos dječijoj književnosti.

Literarni radovi Katarine Cacanović i Dragane Zeljko pohvaljeni su na XIII literarnom konkursu u okviru Međunarodnog festivala dječijeg stvaralaštva „VODAVODA-KREATIVNA ČAROLIJA".

Njihovi radovi će biti izloženi tokom Međunarodnog festivala „Kreativna čarolija", 26-27. maja 2016, u Banji Vrujci.

Stručni žiri će između izloženih radova proglasiti apsolutne pobjednike ovogodišnjeg literarnog konkursa na koji su pozvane i Katarina i Dragana.

Oni su uzori!