16. Jul 2017
0. 6576
BIJELJINA

Povelja Grada Bijeljina za švedsku agenciju SIDA

Povelja Grada Bijeljina ove će godine biti dodijeljena Švedskoj međunarodnoj razvojnoj agenciji SIDA, navodi se u skupštinskom materijalu za sjednicu 21. jula.

Ovo gradsko priznanje dodjeljuje se za izuzetan doprinos razvoju Bijeljine u kome se posebno poklanja pažnja zaštiti životne sredine, te afirmaciji razvoja lokalne zajednice.

Zlatnom medaljom "Knez Ivo od Semberije" biće nagrađen Čedomir Pavlović, vlasnik "Mlina Pavlović" iz Gornjeg Crnjelova, za izuzetan uspješan rad u proizvodnji brašna, stočne hrane i mesne industrije, kao i za svoj humanitarni rad.

Ovo gradsko odlikovanje pripašće i Milošu Stevanoviću za uspješan rad njegove advokatske kancelarije i za stipendiranje studenata u Bijeljini, kao i doktoru Slobodanu Lovriću za izuzetan doprinos i postignute rezultate u obavljanju operativnih tehnika na polju hirurgije.

Zlatnom medaljom biće nagrađeni i preduzeće "Bistrik" za uspješan rad i postignute visoke rezultate u proizvodnji pvc stolarije, kao i "Mega drvo" za dugogodišnji uspješan rad u oblasti drvne proizvodnje i zapošljavanje velikog broja radnika.

Među dobitnicima zlatne medalje "Knez Ivo od Semberije" su preduzeće "Pass" za izuzetan doprinos u proizvodnji i montaži svih vrsta cijevi za protok tečnosti, kao i kočionog sistema za automobilsku indusriju i Mitra Lukić, kao uspješan privrednik u oblasti hotelske i ugostiteljske djelatnosti visoke kategorije.

Za izuzetne rezultate u projektovanju, proizvodnji i montaži drvenih kuća, kao i doprinos razvoju i afirmaciji grada, Srebrna medalja "Knez Ivo od Semberije" pripašće preduzeću "Steko centar".

Ovom medaljom okitiće se i Stefan Maletić i Branko Čolović, kojima se gradsko priznanje odaje za hrabrost, odvažnost i humanost u spašavnju dječaka koji je bio u životnoj opasnosti.

Gradska priznanja biće dodijeljena za još 22 uspješna kolektiva i pojedince koji su svojim djelovanjem doprinijeli razvoju Bijeljine.

2017-07-16 15:51:38+0200
Vaši mali oglasi Objavi oglas
Svi mali oglasi...