Donacija iz Čikaga za školu u Pučilama

U područnom odjeljenju Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Pučilama počela je ugradnja sistema za centralno grijanje. Sredstva za materijal i radove u iznosu od 14.000 konvertibilnih maraka obezbijeđena su zahvaljujući donaciji humanitarne organizacije „Lajflajn“ iz Čikaga, koja okuplja srpsku dijasporu i radi pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Princeze Katarine Karađorđević.

Donacija iz Čikaga za školu u Pučilama

Predstavnici „Lajflajna" nedavno su boravili u posjeti Bijeljini i tom prilikom posjetili ovu školu.

- Saznali smo da u Bijeljini postoje škole za djecu nižeg školskog uzrasta u kojima uslovi za nastavu nisu zadovoljavajući i odlučili smo da ih posjetimo, kako bi razmotrili mogućnosti za donaciju. U ovim školama nisu ugrađeni sistemi za centralno grejanje, pa ćemo po povratku u Čikago, u dogovoru sa sunarodnicima, pokušati da im pomognemo u skladu s našim mogućnostima - najavila je tada članica delegacije „Lajflajn-a" iz Čikaga Sonja Ogrizović.

U međuvremenu, ova humanitarna organizacija je obezbijedila potrebna sredstva, zahvaljujući čemu su počeli radovi i do sezone grijanja bi skoro pedeset učenika škole u Pučilama trebalo da pohađa nastavu u učionicama opremljenim radijatorima. Inače, ove godine su roditelji i nastavnici učenika zajedničkim snagama renovirali jednu od učionica u ovoj školi i tako svojoj djeci i učenicima omogućili da uče u adekvatnim uslovima.

Vršnjacima u školi u Pučilama su pomogli i učenici matičnog odjeljenja škole „Jovan Dučić" koji su im od svojih džeparaca kupili dio informatičke opreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 02:00

    9°C
  • 05:00

    9°C
  • 08:00

    11°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

142 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI