Priznanja kompanijama "Globus grup" i "Žitopromet"

Na 31. izboru "Najmenadžer BiH za 2014. godinu" koji se sinoć održao u Banjaluci, nagrađeni su i predstavnici kompanija "Globus grup" i "Žitopromet".

Priznanja kompanijama "Globus grup" i "Žitopromet"

Vlasnik i predsjednik Nadzornog odbora kompanije "Globus grup" iz Bijeljine Milenko Zupur dobitnik je priznanja za "Najmenadžera i najkompaniju u oblasti ivent menadžmenta", dok je direktor kompanije "Žitopromet" iz Bijeljine Slaviša Mijatović dobio nagradu za kontinuiran rast i razvoj kompanije.

Dobitnici priznanja "Najmenadžer BiH za 2014. godinu" na 31. izboru u Banjaluci su generalni direktor "Elektroprivrede" Mostar Nikola Krešić, generalni direktor "Tvornice mašina" Travnik Snježana Kepruner i generalni direktor privrednog društva "Igman" iz Konjica Đahid Muratbegović.

Dobitnici ovog priznanja, po izboru Direkcije za izbor "Najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope", su i direktor trgovačkog lanca "Konzum" David Dolinar, direktor "Petrol BH Oil kompani" Uroš Bider i direktor Јavnog preduzeća "Šume Republike Srpske" Predrag Laketić.

Nagradu za životno djelo "Zlatni globus" osvojili su generalni direktor "BH telekoma" Nedžad Rešidbegović i direktor kompanije "Uniks gineks" iz Goražda Јusuf Hubjer.

Priznanje "Najmenadžeri decenije" su dobili predsjednik Nadzornog odbora kompanije "Unis tok" iz Kalesije Sead DŽafić i direktor Fabrike obuće "Bema" iz Banjaluke Marinko Umićević, a zlatnu plaketu za najbolju stranu investiciju u BiH dobio je direktor kompanije "Remus" iz Sanskog Mosta Oto Kreš.

Za uspjeh u naftno-trgovačkoj djelatnosti priznanja su dobili direktor i vlasnik kompanije "Plasteks" iz Gračanice Sead Terzić i vlasnik i menadžer kompanije "Tioil" iz Bile Tihomir Matošević, a za stvaranje brenda vlasnik i generalni direktor "Melik grupe" Anes Prohić i vlasnik i direktor kompanije "Bosnet" iz Tuzle Samir Lagarija.

Šparkase banka Sarajevo i njen generalni direktor Sanel Kusturica dobitnici su priznanja "Najbanka i najmenadžer u bankarstvu", dok su priznanja za "Najbanku i najmenadžera u bankarstvu decenije" osvojili banjalučka Nova banka i njen generalni direktor Milan Radović.

Specijalno priznanje za uspješan podsticaj razvoju biznisa uručeno je direktoru Misije USAID-a u BiH Dejvidu Bartu, zlatna plaketa - "Najambasador za 2014. godinu" uručena je ambasadoru Kine u BiH Dongu Čunfengu, dok je priznanje "Najministar" dobio ministar energetike, rudarstva i industrije Federacije BiH Erdal Trhulj.

Najbolji načelnici opština u ovoj godini su gradonačelnik Zenice Husein Smajlović, načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić, gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević i načelnik opštine Ilidža Senaid Memić.

Dobitnici zlatne plakete u oblasti medicine su direktor Specijalne bolnice "Centar za srce" iz Tuzle Emir Kabil, direktor Poliklinike sa dnevnom bolnicom iz Matuzića Emir Čabrić, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona Senaid Begić i osnivač kompanije "Flora" iz Sarajeva Mehmedalija Žmirić.

Vlasnik i glavni urednik "Fejs TV" Sarajevo Senad Hadžifejzović dobitnik je zlatne plakete za "Najmenadžera u oblasti informisanja", dok je direktor Nacionalnog parka "Una" iz Bihaća Amarildo Mulić dobitnik ovog priznanja u oblasti turizma.

Priznanje za "Najinstitut" dobio je Veterinarski institut "Dr Vaso Butozan" iz Banjaluke, a njegov direktor Drago Nedić dobitnik je priznanja "Najmenadžer u oblasti nauke".

Priznanje za oblast sporta uručeno je muškoj rukometnoj reprezentaciji BiH, njenom selektoru Draganu Markoviću i generalnom sekretaru Rukometnog saveza Smaji Karačiću.

Svečanoj dodjeli priznanja u Kulturnom centru Banski dvor prisustvovali su ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić, zamjenik gradonačelnika Banjaluke Јasna Brkić, brojni privrednici, te predstavnici kulturnog i javnog života.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA