Mame blizanaca žive duže

  • Zdravlje
  • 16. Oct 2011.

Nalazi studije ne znače da je trudnoća sa blizancima zdravija za žene, ali znači da zdravije žene imaju veću šansu da nose blizance, kaže profesor Ken . R. Smith, stariji autor studije i demograf.

Mame blizanaca žive duže
U poređenju sa drugim majkama, žene koje rode blizance žive duže, imaju više dece nego što se očekivalo, nose bebe u kraćim intervalima tokom dužeg vremena, prema studiji Univerziteta u Juti.

Nalazi studije ne znače da je trudnoća sa blizancima zdravija za žene, ali znači da zdravije žene imaju veću šansu da nose blizance, kaže profesor Ken. R. Smith, stariji autor studije i demograf. "Preovlađujući stav u društvu je da je teret podizanja dece kada žena nosi blizance veliki", rekao je Smith."Ali smo pronašli suprotno: žene koje imaju prirodnu blizanačku trudnoću, u stvari, žive duže i zapravo su plodnije." Oni su ustanovili da u poređenju sa majkama koje su rodile jedno dete, majke blizanaca žive duže posle menopauze. Žene koje rode blizance imaju više dece nego što se očekivalo, jednostavno zbog rođenja blizanaca.

Majke blizanaca imaju kraće vreme između porođaja. Reproduktivni vek - razlika između broja godina na zadnjem porođaju i broja godina na prvom rođenju - bio je viši za majke blizanaca.

Mame blizanaca su takođe bile starije u vrijeme njihovog posljednjeg porođaja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 05:00

    8°C
  • 08:00

    9°C
  • 11:00

    15°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

93 cm

Promjena: -2cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI