Đokići primjer uspješnog bavljenja stočarstvom u Semberiji

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je domaćinstvo Jovana Đokića u Stupnju, u kome se poljoprivrednom proizvodnjom intenzivno bave tri generacije ove porodice.

Đokići primjer uspješnog bavljenja stočarstvom u Semberiji

Primarna djelatnost im je tov junadi, a u ovoj proizvodnji su zahvaljujući primjeni savremenih standarda dostigli visok nivo produktivnosti.

- Ovo je jedan od primjera kako se može uspješno baviti stočarstvom na području Semberije. Đokići su vrijedni ljudi i desetak objekata u njihovom dvorištu su odličan pokazatelj koliko ulažu u proizvodnju - naveo je Mićić.

On je pojasnio da Agrarni fond Grada Bijeljina pomaže semberskim poljoprivrednicima u skladu sa mogućnostima, a da je obaveza Ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo da pomogne proizvođačima većim podsticajima.

Đokići imaju sto grla u tovu i vlasnici su jedne od većih farmi u Semberiji.- Za nas je ovo uspješna godina i imamo dovoljno hrane za stoku ove sezone. Dio hrane kupujemo, a dio proizvodimo sami, s obzirom na to da obrađujemo oko 50 hektara zemlje, od čega je 20 hektara pod ječmom, a na ostatku gajimo uglavnom kukuruz - istakao je Jovan Đokić.

On je naveo da je trenutno stanje na tržištu povoljno, otkupna cijena junadi je 4,2 konvertibilne marke po kilogramu, a od velikog značaja za proizvođače je izvoz mesa u Tursku.

- Imamo dobre uslove za proizvodnju, polako uvodim i sina u posao, tako da će se tradicija bavljenja stočarstvom u našoj porodici nastaviti - izrazio je uvjerenje Đokić, koji je najavio i proširenje proizvodnje na proljeće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 05:00

    8°C
  • 08:00

    11°C
  • 11:00

    18°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

139 cm

Promjena: -3cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI