Prijavi se na najveće okupljanje mladih informatičara u BiH

IT Challenge je projekat koji okuplja mlade informatičare iz cijele Bosne i Hercegovine, koji su tu prvenstveno radi druženja, ali i edukacije i povećanja spoznaje o važnosti i značaju koje imaju informacione tehnologije danas u svim sferama društva.

Prijavi se na najveće okupljanje mladih informatičara u BiH

Ovogodišnji IT Challenge je jubilarni peti po redu i organizuje ga JU Gimnazija "Edhem Mulabdić" Maglaj u partnerstvu sa opštinom Maglaj, koji ga je uvrstio u strategiju o razvoju opštine Maglaj kao jedan od bitnijih projekata u narednom periodu.

ITChallenge bi trebao ove godine da se organizuje u vidu kampa, a okupio bi veći broj učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine nego ikada do sada.

Ovogodišnji IT Challenge znatno mijenja svoj koncept. Prije samog finalnog dijela koji će biti organizovan u Maglaju u periodu od 13.04. do 15.04.2018., biće organizovana polufinalna takmičenja, odnosno kvalifikacije za učenike srednjih škola i to na način da učenici iz Federacije BiH svoje kvalifikacije imaju na Univerzitetu Vitez u Travniku u subotu 24.03.2018, dok će učenici iz Republike Srpske svoje kvalifikacije imati u petak 23.03.2018. na Visoko poslovnoj tehničkoj školi u Doboju.

Po 20 najbolji timova koji broje kao i do sada po tri učenika iz obje grupe dobiće PASSPORT za finalni IT Camp, što znači da će im svi troškovi boravka biti plaćeni, te će se takmičiti za zaista vrijedne nagrade.

Timovima iz FBIH i RS će se još pridružiti gosti iz Turske, Srbije i Hrvatske.

Ostalim učenicima koji ne ostvare uspjeh koji ih vodi direktno na IT Camp, neće biti onemogućen dolazak, samo organizator neće biti u mogućnosti da im pokrije troškove boravka na kampu, alii ukoliko postoji zainteresovanost o samostalnom aranžmanu, vrlo rado će biti uvršteni kao gosti na IT Campu.

Glava nagrada je 1000 KM, za drugo mjesto 500 KM, a za treće 300 KM.

Prijave traju do 16. marta, a prijavljuje se isključivo online na:http://www.itchallenge.info/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 08:00

    9°C
  • 11:00

    14°C
  • 14:00

    21°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

93 cm

Promjena: -2cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI