Pojavio se sladoled protiv mamurluka

Zamislite da mamurluk možete da izlečite sladoledom. Zapravo, ne morate da zamišljate jer je to upravo postala realnost, ali zasad samo u Južnoj Koreji.

Pojavio se sladoled protiv mamurluka

Jedna tamošnja trgovina izbacila je sendvič-sladoled naziva "Gyeondyo" koji, kako piše Rojters, smanjuje ili potpuno uklanja simptome mamurluka. "Gyeondyo" bi u prevodu značilo "drži se", a sladoled je okusa grejpa isadrži manju količinu voćnog soka od bonbon drva koje ima plod poput grožđica, a koje Korejanci koriste za lečenje mamurluka već stotinama godina.

Ako vam se čini da su ovo bapske priče, možda vas razuveri podatak da je jedno istraživanje objavljeno u "Journal od Neuroscience" pokazalo da ekstrakt drva bonbona zaista smanjuje stepenintoksikacije kod pacova.

A dobro je znati i da Južna Koreja ima najveću stopu konzumacije alkohola po glavi stanovnika u celoj Aziji ida prosečni Južnokorejanac popije 12.3 litraalkohola godišnje, piše Unilad. Navodno stanovnici te zemlje godišnje potroše oko 126 miliona dolara godišnje na lekove protiv mamurluka.

Pa onda valjda znaju štarade, a nama samo ostaje da se nadamoda će sladoled stići i do Evrope...

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 08:00

    7°C
  • 11:00

    11°C
  • 14:00

    17°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

86 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 1cm

Podaci ažurirani: 27. Apr 2024. 05:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI