Obezbijeđen novac za uređenje ulica nakon izgradnje kanalizacije

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić najavio je ulaganje više od 1,5 miliona KM u uređenje ulica i trotoara nakon završetka izgradnje kanalizacije u gradu.

Obezbijeđen novac za uređenje ulica nakon izgradnje kanalizacije

"Danas kreće realizacija ovog velikog projekta na uređenju tri gradske ulice u kojima su završeni radovi na izgradnji kanalizacije, za šta je obezbijeđeno 602.000 evra bez PDV", rekao je Mićić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

On je naveo da će ulica Srpske vojske biti kompletno rekonstruisana u narednih 30 dana, a kada budu završeni radovi u Ulici 27. marta obezbijediće se još 154.000 evra i za njeno asfaltiranje.

Mićić je rekao da će iz kredita od pet miliona KM, koji će rebalansom u aprilu biti ugrađeni u budžet Bijeljine, za komunalnu infrastrukturu biti izdvojeno 4,1 milion KM i 900.000 KM za izgradnju u ustanovama kulture i školama.

"Od 4,1 milion KM u nastavak izgradnje kanalizacije biće uloženo 1,8 miliona KM, za puteve 900.000 KM, koliko i za nastavak izgradnje objekta u novom gradskom groblju i infrastrukturu u Industrijskoj zoni dva, a pola miliona KM namijenjeno je za nastavak eksproprijacije zemljišta za izgradnju drinskog nasipa", precizirao je Mićić.

Prema njegovim riječima, 900.000 KM namijenjenih za ustanove kulture i obrazovanja biće uloženo za vanjsko uređenje u novoj gradskoj školi na Ledincima, nastavak izgradnje štale za srednju poljoprivrednu školu kako bi se stari objekat izmjestio sa sadašnje lokacije kod fakultetske zgrade, izgradnju škole u semberskom selu Magnojević, djelimično renoviranje zgrade Sokolskog doma i izmjenu krova na sportskoj hali u Gimnaziji.

Mićić je najavio da će, zahvaljujući donaciji iz Japana i ulaganju Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, biti uređena i najveća gradska škola "Knez Ivo od Semberije" na kojoj će biti izmijenjena stolarija i krov, čime će sve osnovne i srednje škole u Bijeljini biti dovedene u dobro stanje.

Mićić je na konferenciji za novinare rekao da je i drugi tender za pokretanje azila za pse u gradu propao i da će ovaj problem koji traje od kraja prošle godine vjerovatno biti riješen sprovođenjem pregovaračkog postupka.

Prema njegovim riječima, predviđeno izdvajanje za ovu namjenu od 60.000 KM moglo bi rebalansom biti uvećano na 100.000 KM godišnje, kako bi se pronašao izvođač i riješio problem uklanjanja pasa lutalica sa gradskih ulica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 05:00

    9°C
  • 08:00

    11°C
  • 11:00

    18°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

139 cm

Promjena: -3cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI