Sebastien Ogier je šampion nad šampionima

Volkswagen slavi sa pobedu na Race of Champions: Sebastien Ogier, vozač Volkswagen fabrike od 23. novembra, vozio je Polo R WRC na Svetskom reli šampionatu i završio sa pobedom svoje prvo takmičenje u Trci šampiona. U finalu je 27-godišnji Francuz pobedio osmostrukog pobednika trke Le Mans Toma Kristensena, koji je prethodno pobedio Michaela Schumachera u polufinalu.

Sebastien Ogier je šampion nad šampionima
Sebastien Ogier, koji će se takmičiti za Volkswagen na Svetskom reli šampionatu od 2013. godine, demonstrirao je svoje izuzetne sposobnosti u vožnji i oduševio oko 40.000 gledalaca u Areni u Dizeldorfu.

Za vreme takmičenja među najboljim svetskim vozačima, nova Volkswagen reli zvezda bio je najbrži u odnosu na svetske šampione Formule 1 Sebastiana Vettela, Michaela Schumachera i Jensona Buttona, kao i DTM šampiona Martina Tomczyka, Tima Scheidera i Mattiasa Ekstoema. Među vozilima koja su korišćena za Trku šampiona bili su VW Scirocco R-Cup, Audi R8 LMS i reli Skoda Fabia S2000.

Sebastien Ogier je izjavio:„Ovo je moja prva vožnja za Volkswagen i pobeda u Trci Šampiona i ja sam apsolutno oduševljen. To su bile uzbudljive trke sa fantastičnim protivnicima. Nije lako za početnika da vlada mnogim različitim automobilima, ali ja sam imao dobar osećaj od samog početka. Za mene je bila velika čast da prvi put budem pozvan da učestvujem u Trci šampiona. Zahvaljujem se i fanovima koji su atmosferu učinili još uzbudljivijom". Čak je i Kristensen, koji je izgubio, priznao nakon toga:„Sebastien me je zaista impresionirao i on ima sigurnu budućnost u reli trkama sa Volkswagenom".

„Ceo Volkswagen tim je ponosan na našeg novog šampiona i oduševljen je Sebastienom i njegovom veličanstvenom pobedom. Fantastično što je Ogier osvojio prestižnu titulu za Volkswagen odmah nakon dve nedelje nakon njegovog priključenja timu", pohvalio je direktor Volkswagen Motorsporta Kris Nissen.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 08:00

    9°C
  • 11:00

    14°C
  • 14:00

    21°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

93 cm

Promjena: -2cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI