Preminuo Mihailo Miša Janketić

Poznati srpski pozorišni i filmski glumac Mihailo Miša Janketić preminuo je danas u 81. godini, saopštilo Jugoslovensko dramsko pozorište.

Džet-set

U svojoj bogatoj karijeri Janketić je odigrao više od stotinu uloga u pozorištu, najviše u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

Ogroman trag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju.

Od "Ričarda Trećeg" do "Kralja Betajnove"

Glumac Mihailo Miša Janketić diplomirao je na beogradskoj Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju 1962. godine. U karijeri je ostvario više od 100 pozorišnih, kao i više desetina filmskih i televizijskih uloga.

Svoju prvu ulogu na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta odigrao je u predstavi "Ričard Treći 1961. godine. Član ansambla JDP-a bio je od 1962. do 1998. godine, i u tom periodu je ostvario preko šezdeset uloga.

Poslednju premijeru Miša Janketić je imao na sedamdesetogodišnjicu JDP-a u predstavi "Kralj Betajnove", igrajući Krneca (2018).Miša Janketić je rođen 24. maja 1938. godine u Novom Sadu. Gimnaziju je završio u Beogradu. Upisao je studije književnosti na Filozofskom fakultetu, ali je posle tri godine, 1958. postao student glume u klasi profesora Mate Miloševića. Diplomirao je 1962. godine.