Svadbeno slikanje 65 godina posle venčanja

Parovi stariji od 80 godina snimili su jedinstvene fotografije venčanja u bolničkim odeljenjima u Šangaju na proslavi godišnjeg festivala Ći Sji ili Kineskog dana zaljubljenih.

Svadbeno slikanje 65 godina posle venčanja

Đu Džinkšjan i njegova 10 godina starija supruga svoju fotografiju sa venčanja snimili su tek posle 65 godina braka. Snimljena je na bolničkom odeljenju, jer zbog lošeg zdravlja, supruga nije mogla da ustane iz kreveta.

„Prvi put snimamo ovakvu svadbenu fotografiju. Moja žena zaista je prelepa i ima više od 90 godina", kažeĐu Džinkšjan.

Đuova supruga u bolnici je već tri godine.„Supr

ug dolazi svako jutro u šest sati kako bi joj dao doručak i izmasirao je. Takođe, svakodnevno je izvodi u šetnju. Ponekad veoma tiho razgovaraju, poput mladih ljubavnika", priča medicinska sestra Čen Juanjuan.

Još jedan par - Ma Eksing i Šu Meiđen, zajedno je već 66 godina. 87-godišnja Šu još jednom je obukla venčanicu radi slike. Ma, sa svojih 86 godina, uzbuđen je kao mladić. Medicinsko osoblje sa posebnim emocijama govori o njihovoj dugogodišnjoj ljubavi.

„Starac se prema svojoj ženi ponaša kao prema maloj princezi, radi sve po njenoj želji. Zavidimo im. Svaki dan za njih je kao Dan zaljubljenih", navodi Žan Man, glavna medicinska sestra bolnice.

Ći Sji festival, koji se održava sedmog dana sedmog Lunarnog meseca po kineskom kalendaru, svake godine slavi susret pauka i tkalje u kineskoj mitologiji. Praznik datira iz vremena dinastije Han, pre više od 2.200 godina. Uvršten je na prvu nacionalnu listu nematerijalne kulturne baštine u maju 2006. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 20:00

    14°C
  • 23:00

    13°C
  • 02:00

    11°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

103 cm

Promjena: -3cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI