Odbjegli bankar bio hrvatski Robin Hud?! Njegovi sugrađani u Vrlici kažu da je Srđan bio legenda

"Ljudi, ostavio je Srđan nešto para, oćete šta pit?" - negdje iza podneva mrtav-ozbiljan pitao je mladi šanker goste jednog od tri vrlička kafića, sva tri smještena na skromnoj glavnoj ulici, piše Slobodna Dalmacija.

Odbjegli bankar bio hrvatski Robin Hud?! Njegovi sugrađani u Vrlici kažu da je Srđan bio legenda

Nimalo iznenađeni gosti klimaju glavom. Većina stolova u kafiću je zauzeta osim jednog pokraj vrata, ispod pikada. Njega čuva pločica sa ugraviranim natpisom "rezervirano". Za koga? Za Serđu.

"To je njegov stol i zna se da on tu sidi. Svaki dan. Uvik je to za njega bilo rezervirano. Svako jutro tu je pio kavu..." govori šanker, a ono što je zanimljivo jest da su Vrličani vrlo lako o Serđi počeli pričati u prošlom vremenu. Kažu kako vjeruju da će se vratiti, ali nesvjesne jezične odluke ih demantiraju.

Nekadašnji 59-godišnji upravnik banke, Srđan Đaković, za kojim se preko granice traga zbog manjka od navodnih 11,5 milijuna kuna, dobio je nadimak Robin Hud.

On je novac uzeo iz poslovnice OTP banke u centru Vrlike i potom je nestao.

O najjomiljenijem bjeguncu nakon bika Džerija ima dosta priča.

"Meni je maka minus s računa, evo i njemu isto. A i njoj tamo - pokazuje šanker na ljude o kojima govori, a oni potvrdno, sa sjetom u očima, klimaju glavom.

"A nije to triba napravit. Ništa od toga nije dobio, samo je sebi moga problem stvorit. Nismo ni rod! Nego eto, meni je ćaća iša s njin u lov i spomenio mu taj minus i... on je to riješio. Robin Hud. Uzima je od bogatih i dava siromašnima. To je naš Serđo " ponosno govori mladić.

"Bio je legenda. Uvik je bio za ekipu. Ostavio je po kafićima pare da ljudi piju...

Odgovori jedna od rijetkih djevojki u kafiću:

"Ima tu doslovno za dva života. I reka je da ništa osim alkohola ne smimo naručivat. Bio je tu svako jutro. Poslat će nan razglednicu, sto posto. On je za nas legenda i dalje."

Mnoge Vrličanke će reći, naravno anonimno, da je Srki bio zavodnik, pa čak i otrov za žene. A one koje nisu "padale" na njegove osvajačke sposobnosti kažu kako je bio ženskaroš i "mlatimudan".

"Svi znaju da je živio iznad svojih mogućnosti. Imao je nedavno problema s policijom jer se zakačio tijekom lova, potukao se s nekim. Pomagao je on drugima, ali je prvenstveno gledao sebe. Išlo se na večere po restoranima u Splitu, Šibeniku, Sinju, bio je frajer, častilo se. Prošli je tjedan prepisao Mercedes na sina, znači da se već pripremao za odlazak", kaže jedan Vrličanin

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 23:00

    13°C
  • 02:00

    11°C
  • 05:00

    8°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

97 cm

Promjena: 2cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI