Ukupno slučajeva
357 (+8)
Preminuli
10 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Pale dvije grupe zbog organizovanja prostitucije, uhapšene 24 osobe

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije, nakon višemjesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Republike Srbije, uhapšeno je 24 ljudi.

REGION I SVIJET

Riječ je o pripadnicima dvije organizovane krminalne grupe i to jedne koju je sačinjavalo 16 osoba, među kojima su T.D., G.Š., M.S., P.D., M.J., J.Z., R.N., S.N.,LJ.P., K.D., i V.R.

Među privedenima je i jedan policijski službenik zaposlen u PO za Grad Beograd, dok su dva lica u bjekstvu. Drugu grupu činilo je osam osoba i to: M.T., V.Đ., V.P., T.J., S.N., M.R., S.D. i T.H.

Naime, postoje osnovesumnje da su se ove organizovane krimnalne grupe u periodu od marta do kraja novembra 2019. godine, organizovale radi posredovanja u vršenju prostitucije tako što su na području Beograda u većem broju iznajmljenih stanova organizovali i pružali seksualne usluge za veći broj korisnika seksulanih usluga i na taj način pribavili značajnu protipravnu imovinsku korist.

Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje i privedenisu u Tužilaštvo za organizovani kriminal radi saslušanja.