Ukupno slučajeva
4473 (+20)
Preminuli
134 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Suze, pjesma i bijele ruže na ispraćaju velike dive

U baptističkoj crkvi u gradu Njuark u Nju Džersiju danas je, u prisustvu porodice i mnogobrojnih prijatelja, održan tročasovni pomen preminuloj pop divi Vitni Hjuston, koja je preminula pod još nerazjašnjenim okolnostima 11. februara u hotelu u Los Anđelesu.

"Vitni ti si jedina koja si mogla da nas okupiš sve zajedno, Vitni danas je tvoj dan", ovim riječima se sveštenik Džo Karter oprostio od poznate pop dive u prepunoj baptističkoj crkvi Nju Houp u američkoj državi Nju Džersiju.

Prijatelji i rodbina počeli su da se okupljaju od ranog prijepodneva u crkvi u gradu Njuark, odajući poštu preminuloj zvijezdi, čije je tijelo unijeto u crkvu u srebrnom kovčegu preko koga su bile posute bijele ruže i ljubičasti ljiljani.

Na crkvenoj ceremoniji je, u skladu sa baptisičkom crkvom, učestvovao gospel hor, kao i veliki broj muzičkih umetnika predvođenih Ališom Kiz, Čaka Kanom, Stivijem Vonderom, Eltonom Džonom.

Pristuni su bili i pjevač Ar Keli, glumci Kevin Kostner, Bil Kozbi, kao i tv zvijezda Opra Vinfri. Posebno mjesto je zauzelo obraćanje Kostnera, sa kojim je Vitni Hjuston 1992. godine snimila veliki filmski hit "Tjelohranitelj".

"Ona je bila divno čudo u mom životu. Vitni se danas vratila kući, i molim vas da svi obrišemo suze i odložimo tugu", rekao je Kostner tokom emotivnog obraćanja, dok je dosta ljudi u crkvi u tom trenutku zaplakalo.

Pomen Hjustonovoj je održan u crkvi Nju Houp baptist u kojoj je ona kao jedanaestogodišnja djevojčica počela da pjeva u gospel horu.

Tokom opijela je pročitano i pismo njene majke Sisi Hjuston, koja je rekla da joj se Bog na porođaju obratio i rekao da Vitni neće dugo biti sa njom.

"Zahvalna sam Bogu što mi je dozvolio da moj divni cvijet raste uz mene 48 godina. Počivaj u miru moja djevojčice", navodi se u pismu koje je potpisano sa mama.

Bobi Braun, bivši suprug Vitni Hjuston, napustio je poslije sat vremena pomen, javio je internet portal TMZ, ističući da nije poznat razlog zašto je Braun napustio oproštajnu ceremoniju.

Portal koji prati život slavnih u Americi, navodi da se porodica Hjustonove protivila dolasku Brauna na pomen i sahranu, jer ga krivi da je pop divu uveo u svijet droge, ali je prije par dana ipak prihvatila da on prisustvuje posljednjem ispraćaju.

Ališa Kiz je otpjevala pjesmu Vitni Hjuston, "Pošalji mi anđela", a pročitano je i pismo Arete Frenklin, koja zbog bolesti nije mogla da prisustvuje ispraćaju.

Poznata pjevačica je preminula 11. februara u hotelu u Los Anđelesu, pod još nerazjašnjenim okolnostima. Njeno tijelo je pronađeno u kadi, a mediji su javljali, pozivajući se na nezvanične informacije iz policije, da je u krvi poznate pjevačice pronađeno više tragova antidepresiva i alkohola.

Vitni Hjuston će biti sahranjenau nedjelju na groblju u Vestfildu u Nju Džersiju, pored svoga oca Džona Hjustona.

 

11°

  • 16:00

    11°C
  • 19:00

    10°C
  • 22:00

    9°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI