Ukupno slučajeva
362 (+3)
Preminuli
10 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Bolnica "Sveti Vračevi": U Bijeljini novih pet slučajeva, preminuo pacijent iz Ugljevika

U bijeljinskoj bolnici preminuo je pacijent srednje životne dobi iz Ugljevika koji je bio pozitivan na virus korona, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

BIJELJINA

Pacijent je imao obostranu upalu pluća, dijabetes i ulkus.Na području Bijeljine u protekla 24 časa potvrđeno je pet novih slučajeva pozitivnih na virus korona, a od početka pandemije do 4. jula u Bijeljini je bilo 85 oboljelih.

U bolničkom karantinu, od prethodno 11 osoba pozitivnih na virus korona, došlo je do komplikacija kod pacijenta srednje životne dobi iz Ugljevika koji je preminuo.U saopštenju je navedeno da je sinoć u bolnički karantin primljena i ženska osoba sa srednje teškom kliničkom slikom i pod terapijom je, kao i ostalih 10 osoba u bolničkom karantinu.

Od početka pandemije do danas na kovid-19 bilo je pozitivno 14 zdravstvenih radnika Bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini.

"Dvoje je izliječeno i vratili su se redovnim radnim obavezama, a prethodnih nekoliko dana pozitivan rezultat na virus korona potvrđen je kod 12 zdravstvenih radnika i u kućnoj su izolaciji", navedeno je u saopštenju.

Ostale osobe sa područja Bijeljine, koje su pozitivne na virus korona i koje se nalaze u kućnoj izolaciji, u nadležnosti su Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Bijeljina.

U Bijeljini su na virus korona do sada testirane 1. 552 osobe.Iz Bolnice "Sveti Vračevi" ocjenjuju da epidemiološka situacija na području Bijeljine nije povoljna i ističu da je neophodan maksimalan oprez i poštovanje preporučenih mjera lične zaštite.