Ukupno slučajeva
572 (+5)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Bivša članica scijentološke crkve tvrdi da Tom Cruise želi kćer uvući u sektu

Bivša članica scijentološke crkve tvrdi da Tom Cruise svoju kćer Suri namjerava oduzeti majci i navabiti je u scijentologiju.

Džet-set

Glumica Leah Remini, bivša pripadnica scijentološke crkve, a danas njena velika kritičarka, za New York Post je ispričala kako je vrlo vjerovatno da Tom čeka da njegova kći Suri napuni 15 godina kako bi je "oduzeo majci i namamio je u scijentologiju".

Poznato je da Tom nema kontakta s kćerkom jer scijentolozi ne smiju održavati veze s ljudima koji nisu u sekti.

"Scijentolozi Katie Holmes (bivšu Tomovu suprugu i Surinu majku) smatraju neprijateljem i zbog toga Tom, kao i ostali scijentolozi, smatra da ne bi trebao imati veze sa Suri. Sigurna sam da ima opaki plan sačekati da ona bude malo starija kako bi je odvojio od majke i namamio u scijentologiju", tvrdi Leah.

Tom, inače, kćerku nije vidio otkako joj je bilo sedam godina, a sad ima 14.

Leah je takođe rekla da ju je iznenadilo kad je Katie napustila Toma.

"Znala sam je dok je bila u scijentologiji i činilo se da je jako indoktrinirana. No razumijem da je napravila to što je napravila kako bi zaštitila kćer. Mogu samo pretpostaviti da je postojao neki dogovor koji je štiti", rekla je.

Dodala je da je ponosna na Katie jer je "izvukla kćerku iz nečeg što je za nju bilo potencijalno toksično i opasno".

Za Toma je izjavila da ga ne smatra dobrom osobom jer "nastavlja mirno gledati kako ljudima uništavaju živote".

Leah je bila članica scijentološke crkve od svoje devete godine, kad je njena majka pristupila organizaciji. Napustila je 2013. i od tada sektu oštro kritikuje.