Plavi čuperak na točkićima FOTO

U obilježavanju Evropske sedmice mobilnosti učestvovalo je i 40-ak dječaka i djevojčica Dječijeg vrtića "Čika Jova Zmaj".

Plavi čuperak na točkićima FOTO
FOTO: Bijeljina danas
FOTO GALERIJA

Oni su u dvorištu vrtićkog objekta "Plavi čuperak", koji se nalazi na Ledincima, malu biciklijadu održali pod simboličnim nazivom "Plavi čuperak na točkićima".

Kako su istakli u ovoj predškolskoj vaspitno - obrazovnoj ustanovi, djeca od najranijeg djetinjstva treba da stiču navike vezane uz sigurnost u saobraćaju, a to se postiže samo kontinuiranim radom. Jer, kako pojašnjavaju, polaskom u školu djeca postaju aktivni učesnici u saobraćaju i oni u vrtiću djeluju preventivno i provode niz aktivnosti iz saobraćajnog vaspitanja, a ova biciklijada jedna je od njih.

Trogodišnja Talija ponosno kaže da ona dobro vozi i bicikl i trotinet, a u tome da savlada vožnju pomogli su joj mama i tata. U dvorištu vrtića pažljivo je vozila svoj plavi bicikl s pomoćnim točkićima. Godinu stariji Novak bicikl već vozi bez pomoćnih točkića, a da vozi ovo omiljeno dječije vozilo naučila ga starija sestra.

- Najviše volim da se sa sestrom vozim pored kanala, kaže Novak.​ Talija, Novak i ostali mališani koji pohađaju objekat ,,Plavi čuperak" Dječijeg vrtića "Čika Jova Zmaj" su, zavisno od uzrasta, vozili bicikle sa i bez točkića i trotinete. Naučili su mnoga pravila vezana za ponašanje, jer saobraćaj nije šala, ni opasnost mala. Mala biciklijada održana je pod budnim okom vaspitačica koje navode da je ovo druga godina kako organizuju biciklijadu u okviru Evropske sedmice mobilnosti, a trudiće se da to preraste u tradiciju.

-Cilj je da promovišemo zdrav način života, a ovo je i sjajna prilika da naši mališani pokažu svoje mogućnosti. Inače, činimo sve kako bi ih motivisali da što više vremena provode na otvorenom i da upoznaju druge načine kretanja, istakla je vaspitačica Sanja Perić.

Foto: Bijeljina danas

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA