Ukupno slučajeva
3036 (+17)
Preminuli
68 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Tokom vikenda na sedam dana zabranjen rad 11 ugostiteljskih objekata

U okviru pojačane kontrole poštovanja mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, nadležni inspektori su u proteklih sedam dana zabranili rad u trajanju od sedam dana za još 11 ugostiteljskih objekata u Srpskoj, jer je utvrđeno da se nisu pridržavali zaštitnih mjera s ciljem sprečavanja i suzbijanja zaraznih bolesti.

REPUBLIKA SRPSKA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Protekle sedmice republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave sproveli 2.505 inspekcijskih kontrola, u kojima su u 34 slučaja subjekti zatečeni u prekršaju, te su im izrečene i kazne u iznosu od 41.000 KM, saopštili su iz Inspektorata RS.

U okviru provođenja navedenih mjera, za nešto više od četiri mjeseca, obavljeno je više od 20.000 inspekcijskih kontrola u kojima izrečene kazne u iznosu od 320.000 KM i 22 zabrane rada na period od sedam dana.

- Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u RS, inspekcijski organi su intenzivirali nadzor na terenu, te subjekti mogu očekivati učestalije dolaske inspektora na dnevnom nivou, a sve s ciljem dosljednog provođenja propisanih mjera i zaštite zdravlja stanovništva. Cilj inspekcije nije kažnjavanje već obezbjeđivanje primjene propisa, a u trenutnoj situaciji i zaštite zdravlja i života građana, privrednih aktivnosti, ekonomije i očuvanje bolničkih kapaciteta. Neodgovorno ponašanje i nesavjesni pojedinci koji ugrožavaju zdravlje građana biće strogo sankcionisani, pa apelujemo na poslovne subjekte da se ne izlažu riziku od izricanja mjere zabrane rada - poručuju iz Inspektorata RS.