Ukupno slučajeva
4130 (+17)
Preminuli
126 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Beograd: Ni užasne brojke zaraženih i mrtvih ne mogu protiv crnog petka - redovi ispred butika nepregledni

I pored gotovo jezivih brojeva novozaraženih i mrtvih u Srbiji koje smo čuli juče, u Beogradu danas neverovatne scene.

REGION I SVIJET

Na Tviteru se pojavila fotografija nepreglednog reda potencijalnih kupaca, uslikana u Ušću, ispred butika jedne poznate modne marke.

Iako se vidi da većina, mahom žena, koje čekaju u redu, nose maske, o bilo kakvoj fizičkoj distanci i preporučenom brolju ljudi po kvadratu se nikako ne može govoriti.

Ipak, možda čudnije od želje da se u samom jeku epidemije zaraznog virusa koji svakodnevno u našoj zemlji odnosi desetine života, kupi određeni komad garderobe po nešto nižoj ceni, jeste činjenica da se po tim istim nižim cenama, isti komadi odeće, mogu kupiti i preko interneta, što je neko šaljivo prokomentarisao uz ovu fotografiju.Jeste li bili na pregledu u nekoj kovid ambulanti? Znate li koliko to traje, i pored neverovatnog napora lekara i sestara i pored toga što satima, i tako već mesecima, ne odlaze na pauzu, ne znaju kada im je tačno radno vreme i koliko su pacijenata danas pregledali? Ambulante su pune, bolnice takođe, i to nisu samo brojke o kojima nam pričaju članovi Kriznog štaba. To je pravo stanje stvari na terenu. Da li zaista želite da se zbog nešto jeftinijih farmerki ili kaputa upišete u ovu statistiku?

Sve je zapravo na vama.