Gradonačelnik Petrović: Bijeljina neće biti u blokadi FOTO

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović povukao je na današnjoj sjednici Skupštine Grada prijedlog budžeta za 2021. godinu u iznosu od 51,5 miliona KM, istakavši da se susreo sa neobjašnjivom situacijom – da oni koji su predložili budžet, sada ne žele da ga usvoje.

Gradonačelnik Petrović: Bijeljina neće biti u blokadi FOTO

- Ovo je političko licemjerstvo Koalicije „Dogovor za Bijeljinu", jedne interesne grupe čiji članovi obavljaju veći broj javnih funkcija, o čemu sam obavijestio javnost. Pozivao sam u prethodnom periodu političke partije i narodne odbornike da se dogovorimo u vezi sa usvajanjem budžeta koji su sami predložili još u oktobru 2020. godine, ali došlo je do toga da ne žele da usvoje čak ni ono što su sami predložili - naveo je Petrović.

On je istakao da je Koalicija „Dogovor za Bijeljinu" odlučila da dostavi veliki broj amandmana na prijedlog budžeta, što bi bio nastavak otimanja narodnog novca.

- Njihov izgovor za toliki broj amandmana je pandemija virusa korona, ali smatram da to ne može biti razlog za arčenje narodnog novca i njegov neopravdan odliv iz gradske kase. Da je Koalcija željela da pokaže društvenu odgovornost, ne bi skidala sa dnevnog reda tačke koje se tiču komunalne infratsrukture, dezinskekcije, popravljanja horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije, održavanje makadamskih puteva, košenja putnog pojasa, održavanja parkova i drugog zelenila... - poručio je Petrović.

Prema riječima prvog čovjeka Bijeljine, Koalicija „Dogovor za Bijeljinu" osvojila je na prethodnim lokalnim izborima oko 38.000 glasova, a njihov kandidat za gradonačelnika 20.500, što je tek malo više od polovine ukupnih glasova koji su dati Koaliciji.

- I onda treba da govorimo o iskrenosti Koalicije? Prostim matematičkim proračunom, zaključujem da je ovo polovično iskrena koalicija jer su tako i radili za svog kandidata na terenu. Zanimljivo je i to da je gospodin Dragan Stanimirović, koga sam predlagao za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje kao kvalifikovanog i stručnog, sada postao pomoćnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske, a moj prijedlog prethodno nije bio uvažen - dodao je Petrović.

On je zaključio da na snazi ostaje odluka o privremenom finansiranju i da su netačni svi navodi da će Grad zbog toga biti u blokadi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 17:00

    12°C
  • 20:00

    11°C
  • 23:00

    8°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

87 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 24. Apr 2024. 15:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI