Google omogućio virtuelnu posjetu turističkim lokacijama

Pandemija koronavirusa je prouzrokovala haos u cijelom svijetu koji uključuje i restrikcije putovanja, ali zahvaljujući Googleu je sada moguće virtuelno posjetiti kulturne znamenitosti, prirodne ljepote i druge lokacije koje su dio UNESCO-ve svjetske baštine iz udobnosti doma.

HighTech

Korisnici putem Explore UNESCO World Heritage huba mogu istražiti lokacije poput francuskih kanala, Koloseuma u Rimu, Kilimandžara i vuklana u Južnoj Koreji. Također, omogućena je virtuelna posjeta Rio de Janeiru i Taj Mahalu, a čak je moguće i virtuelno zaplivati s kitovima u Meksiku.

Virtuelne turneje su korisne kako bi ljudi ostali povezani s kolektivnom istorijom u vrijeme kada putovanja uglavnom nisu moguća. Googleov potez također može biti vrijedan izvor novih informacija za učenje te profesori mogu upoznati učenike o prirodnoj i kulturnoj baštini.

Turneje uključuju informacije o Nacionalnom parku Yosemite i piramidama u Gizi, a virtuelno je moguće posjetiti i različite izložbe u svjetskim muzejima, informisati se o elektronskoj muzici te uživati u AR galerijama.

19°

  • 14:00

    20°C
  • 17:00

    20°C
  • 20:00

    14°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI