Bizaran trend: Sirovo i pokvareno meso je nova droga mladih

Usled pandemije koronavirusa, ljudi, sve češće mladi, počeli su novi kulinarski trend-konzumaciju pokvarenog sirovog mesa.

Bizaran trend: Sirovo i pokvareno meso je nova droga mladih

Razlog ovakvom ponašanju, ogleda se u nepostojanju "noćnog života" mladih zbog pandemije kovida 19. Sirovo i pokvareno meso predstavlja jak opijat koji im, kako ističe većina mladih osoba, pomaže da se opuste od stresnog i napetog načina života.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Naime, da bi sirovo meso bio dovoljno jak opijat, neophodno je da se određena količina mesa ostavi nekoliko dana ili, pak, meseci van frižidera. Jednom kada meso počne da truli, usled pojave određenih bakterija koje ga dekonstruišu, tada je spremno za konzumaciju.

Sirovo i pokvareno meso pruža veoma jak osećaj opijenosti i, prema rečima mladih, predstavlja najbolji opijat od svih ostalih.

U intervju za poznate tabloidne novine "The Sun", doktorka Sara Džarvis ističe da je ovaj novi trend veoma opasan po zdravlje ljudi, jer može izazvati određene digestivne probleme, kao i pojavu specifičnih bakterija - Salmonele, Ešerihije koli i Listerije.

 

 

Još uvek nije poznato koja supstanca u sirovom mesu izaziva osećaj opijenosti, ali se pretpostavlja da neka od navedenih bakterija stvara ovaj osećaj.