Ministar pohvalio rad firme "PASS" iz Bijeljine

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević pohvalio je danas rad i povećanje broja zaposlenih u njemačkoj firmi "Pas" /PASS/ koja posluje u Bijeljini i izvozi cijelu proizvodnju za automobilsku industriju, te najavio dalju podršku Vlade za domaće i strane investitore.

Ministar pohvalio rad firme "PASS" iz Bijeljine

"Kompanija upošljava 1.005 radnika, ima tendenciju širenja proizvodnje i otvaranja novih radnih mjesta, a za Republiku Srpsku je značajno što je njihova proizvodnja 100 odsto za izvoz", rekao je Petričević novinarima nakon posjete ovoj firmi i razgovora sa generalnim direktorom Radom Maletićem.

On je dodao da prerađivačka industrija u Srpskoj, generalno, izvozi 85 odsto proizvodnje, a kao poseban uspjeh Vlade izvojio je što je u Srpskoj zadržan broj radnika koji se i povećava.

"Ministarstvo pruža podršku privredicima kroz podsticaje za povećanje plate, što ova kompanija i koristi, kao i podršku za uvođenje novih tehnologija koja se kotinuirano sporovodi četiri godine, a otvoren je javni poziv za podršku malim i srednjim preduzećima, za šta je obezbijeđeno milion maraka", istakao je Petričević.

Prema njegovim riječima, cilj je da i naredne godine u budžetu Ministarstva na čijem je čelu obezbijede podršku privrednicima za nabavku novih tehnologija, kao i pomoć malim i srednjim preduzećima.

Petričević je rekao da je Vlada Republike Srpske upoznata i sa problemima na koje privednici ukazuju i najavio da će se oni rješavati, a u slučaju kompanije "Pas" u pitanju je postavljanje posebnog dalekovoda koji je neophodan za ovako veliku proizodnju i pristupnog puta na pravcu Bijeljina-Zvornik koji je usko grlo prilikom dolaska radnika na posao. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA



Generalni direktor firme "Pas" u bijeljinskom naselju Ljeskovac Rado Maletić rekao je novinarima da su mogućnosti i planovi razvoja veliki, uključujući otvaranje još 500 radnih mjesta, ali da kompaniji za njihovu realizaciju treba bolja infrastruktura, o čemu je razgovarao sa resornim ministrom.
"Radimo za jake brendove u autoindustriji i sve je za izvoz. Većinski njemački kapital je 85 odsto. I dalje maksimalno ulažu u proizvodnju u Bijeljini, a zbog ukrajinske krize ovdje se preseljava proizvodnja iz Poljske", naveo je Maletić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA