Poginule dvije osobe: Ledena oluja okovala Teksas

Više od 1.700 letova je otkazano ili odloženo u Teksasu, a najmanje dvije osobe su poginule na putevima u toj američkoj saveznoj državi zbog ledene oluje i lošeg vremena, saopštili su lokalni zvaničnici.

Poginule dvije osobe: Ledena oluja okovala Teksas
FOTO: BRANDON WADE/EPA

Više od 1.000 letova je otkazano na glavnom američkom aerodromskom čvorištu međunarodnom aerodromu DWF u Dalasu, dok je aerodrom Sautvest erlajns u tom gradu otkazao više od 560 letova, a odložio oko 350, prenosi Rojters.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Lokalnim vlastima su prijavljeni i problemi sa snabdjevanjem električnom energijom, a oko 7.000 korisnika je prijavilo potpuni nestanak struje, saopštio je guverner Teksasa. Dodaje da su led na dalekovodima ili oboreno drveće, izazvali nestanak, a ne smanjenje rada na pogonima za proizvodnju električne energije.

U saobraćajnoj nesreći izazvanoj poledicom u Teksasu, poginule su najmanje dvije osobe, a dvije su teško povrijđene, uključujući jednu koja je bila priklještena ispod kamiona, saopštile su lokalne vlasti.

Meteorološka služba izdala je upozorenje na ledenu oluju za veliki dio Teksasa i dijelove jugoistočne Oklahome. Zimsko vremensko upozorenje je na snazi u većem dijelu Arkanzasa, Tenesija, Kentakija, Zapadne Virdžinije, južnih dijelova Indijane i Ohaja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Meteorolozi upozoravaju na nove talase snježnih padavina, koje se očekuju danas. Škole i fakulteti u Teksasu, Oklahomi i Arkanzasu zatvorene su od juče, a učenici su prešli na onlajn nastavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA