Novo izvođenje „Komedije ometene u razvoju“ Gradskog pozorišta „Semberija“

Komedija ometena u razvoju, po tekstu Milivoja Mlađenovića i u režiji Dušana Tuzlančića, predstava je kojom je Gradsko pozorište “Semberija” iz Bijeljine 6. februara 2020. godine započelo svoj rad.

Novo izvođenje „Komedije ometene u razvoju“ Gradskog pozorišta „Semberija“
FOTO: Gradsko pozorište "Semberija"

Ova komedija, koja osnovne dramaturške korijene vuče iz petotomnog romana Gargantua I Pantagruel, Fransoa Rablea, u prevodu Stanislava Vinavera, iako datira iz XVI vijeka, smjelom adaptacijom Milivoja Mlađenovića ima uvijek aktuelan i snažan kontakt sa publikom i gledana  je već treću sezonu. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Za glavnu ulogu, ratnika i zakletog neženje Panurgija, Ivan Petrović nagrađen je „Zoranovim brkom“ na festivalu“Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru 2020. godine.

U predstavi igra kompletan ansambl Gradskog pozorišta, uz prisustvo idvojeglumaca amatera: Igora Kajmakovića, diplomiranog pravnika, sekretara Gradskog pozorišta „Semberija“ i Ljilje Lukić, diplomirane ekonomistkinje, zaposlene u Fondaciji „Lara“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Interesantno je da publika dijaloge baš njih dvoje uvijek očekuje sa nestrpljenjem.

“Na početku je publika uvijek iznenađena, a i mi osluškujemo da li će nam se neko pridružiti i „prigovarati“ sa nama zbog kašnjenja predstave. Zanimljiva je ta interakcija između nas i ostalih gledalaca. Rezervisali smo balkon za petak, pripremili britke opaske, a sigurni smo da će publika kao i uvijek da uživa I podrži nas”, kaže Ljilja.

“Tekst mijenjamo tako da smo uvijek aktuelni, prilagođavamo onom što je tih dana top tema, tako da je predstava uvijek drugačija, I zato nas mnogi gledaju više puta. Siguran sam da će sada biti onih koji su nas već gledali, ali sa iskustvom, očekuju neočekivano”, dodaje Igor.

Predstava se igra u petak, 17. februara sa početkom u 20,00 časova, a ovo izvođenje je pojačano gošćom, mladom beogradskom glumicom Jovanom Milovanović.

Mirjana Tomić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA