Vidovdanska akademija u Bijeljini - dodijeljene nagrade za 18 đaka generacije

Na Vidovdanskoj akademiji u Bijeljini đak generacije iz Osnovne škole "Jovan Dučić" Marija Krstić poručila je da mlade generacije imaju zadatak da od sebe daju najbolje i da radom i trudom postižu uspjehe kako bi sebi i društvu omogućili bolji život.

Vidovdanska akademija u Bijeljini - dodijeljene nagrade za 18 đaka generacije

Đak generacije u Ekonomskoj školi Jelena Stevanović, koja planira da upiše kriminalistiku i forenziku u Sloveniji, istakla je da tradiciju i kulturu svog naroda treba njegovati od najmlađih godina i poštovati cijelog života.

Na tradicionalnoj svečanoj akademiji "U susret Vidovdanu", koju je organizovao Gradski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" u Bijeljini, dodijeljena su priznanja i nagrade za 18 učenika generacije u šest srednjih i 12 osnovnih škola u gradu.

Predsjednik bijeljinske "Prosvjete" Slaviša Mikić rekao je novinarima da su ova djeca već ostvarila sjajne rezulate i da se u njih treba uzdati i u budućnosti.

"Prosvjeta se trudi da njeguje kulturu srpskog naroda, da okupljamo sposobne, pametne i darovite mlade ljude i omogućimo im da daju svoj doprinos u oblasti nauke, kulture i umjetnosti", naveo je Mikić. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA



On je dodao da je Vidovdan jedan od najpoštovanijih praznika među Srbima, dan na koji je srpski narod otvorio carstvo nebesko.

Profesor istorije Neven Tešanović je u besjedi uoči Vidovdana istakao da je ovaj praznik obilježio srpsku istoriju i da od kosovskog zavjeta do danas pokazuje put u carstvo nebesko kroz odricanje od grijeha i pogrešaka.

"Nebesko carstvo je život koji se može postići na zemlji ako živimo poštujući vjeru i tradiciju, u poštenju, podvizima i u herojstvu", rekao je Tešanović.

Svečana akademija "U susret Vidovdanu" održana je u Eparhijskom kulturnom centru u Bijeljini. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA