Jumeirah hoteli - savršen spoj luksuza, tradicije i egzotike u Dubaiju

Dubai, metropola koja osvaja svojom jedinstvenom kombinacijom futurističke arhitekture, modernog sveta i tehnoloških dostignuća, jednako ističe i orijentalnu kulturu i tradiciju Bliskog istoka.

Jumeirah hoteli - savršen spoj luksuza, tradicije i egzotike u Dubaiju
FOTO: Pixels.com

Ova fascinantna destinacija privlači pažnju putnika iz celog sveta, željnih kvalitetnog odmora ali i dobre zabave. Zbog svoje neodoljive privlačnosti i neograničenih mogućnosti za odmor, Dubaji je savršena destinacija za beg od hladne, tmurne i duge zime. Savršeno smešten, između pustinje i tirkiznog zaliva, ovaj grad pruža jedinstven osećaj koji kombinuje luksuz, avanturu i egzotiku. Odmor ili samo dobra zabava, na vama je da odlučite, a ukoliko niste sigurni kako da odaberete smeštaj nema potrebe za brigom, jer vam otkrivamo hotele iz snova! TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Luksuzna oaza u srcu Dubaija o kojoj se priča - Jumeirah hoteli

Kada je reč o luksuznim smeštajima i opcijama u Dubaiju, Jumeirah hoteli su pravi izbor. Kompleks koji Jumeirah hotele  čine tako neodoljivim izborom, predstavlja pravu oazu mira, ali i zabave, kako za parove ili pojedince, tako i za celu porodicu. Jumeirah hoteli savršen su beg u Diznijevu bajku o Aladinu i Jasmin i, pružaju potpuno drugačije iskustvo odmora.

Dvorac, ili Jumeirah Al Qasr, sinonim je za luksuz, ali takođe ima i notu tradicionalnog arapskog sveta. Ova palata gled pravo na Persijski zaliv, a kraljevski tretman koji ćete ovde dobiti pruža neponovljivo iskustvo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prostorne sobe, sa zasebnim balkonima, hotela Jumeirah Al Naseem, svojim dizajnom spajaju prirodu i savremeni svet. Ovaj hotel pravo je osveženje, jer je otvoren 2016. godine i predstavlja najnoviji deo Jumeirah kompleksa. Pogled na Burj Al Arab i privatna plaža sve je što vam traba za savršen odmor. Takođe, u okviru ovog hotela nalazi se nekoliko svetski poznatih restorana, pa tako predstavlja savršen izbor za sve gurmane i ljubitelje orijentalnih, ali i neobičnih specijaliteta.

Za one koji pak žele kombinaciju modernog i tradicionalnog, tu je hotel Jumeirah Mina A Salam, idealan za relaksaciju i u spa centrima i masažama uz orijentalne zvuke i mirise. Ipak, kod ovog hotela oduševiće vas pogled na lagunu, gde je svaki zalazak sunca doživlaj za sebe.

Zbog velike popularnosti samog smeštaja, ali i spa centara i restorana u ovom kopleksu, bitno je da sve rezervacije obavite unapred, kako biste mogli da doživite magiju ovog mesta u potpunosti.

Uzbudljivo putovanje u Dubai - šta je važno znati

Pitate se kada je najbolje vreme za posetu Dubaiju? Ovaj grad nudi uzbuljive događaje tokom cele godine, ali je možda najbolje vreme za posetu između noembra i marta, jer su tada prijatnije temperature. Naravno, kao jedna od najvećih i najmodernijih metropola na svetu, Dubai ima događaje koje ne smete propustiti. Filmski festival odlična je opcija za ljubitelje kinematografije, ali i mode i crvenog tepiha, dok će u Festivalu hrane uživati svi gastronomi. Za umetničke duše tu su izložbe svetskih umetnika i galerije koje promovišu nova tehnološka dostignuća. Najmlađima neće biti dosadno jer ovaj grad pruža bezbroj aktivnosti poput akva parka, dok se u kompleksu Jumeirah hotela nalazi i klub za decu, koji organizuje razne igre, proslave, ali i kreativne i edukativne radionice.

Za ljubitelje šopinga tu je Dubai Mall, koji ima velik izbor tradicionalnih stvari, ali i dizajnerske garderobe. Naravno, uvek je dobro istražiti tradiciju i kulturu nekog podneblja, pa tako možete posetiti tradicionalne tržnice začina. Visoki neoboderi, koji ulivaju strahopoštovanje, zlato i stakleni sjaj, svakako su nešto što će vas raspametiti, obzirom da je arapski svet poznat po velelepnim građevinama koje odišu glamurom.

Zabava se u ovom gradu ipak ne završava samo u luksuznim hotelima i tržnim centrima, kako to mnogi misle, već se proteže i na predivne plaže, avanturističke safarije u pustinji i druge atrakcije.

Svakako, pre odlaska u Dubai važno je znati određena pravila. Kako i sam lanac Jumeirah hotela, tako i većina arapskog sveta, poštuje tradicije UAE-a, preporučuje se da garderobu uskladite sa normama. Ovo je posebno važno prilikom posete restorana i javnih prostora.

Dubai - sklad mira i zabave

Grad koji nudi savršeni sklad između mira i ubrzanog načina života, jedinstven je po svojoj strukturi i načinu funkcionisanja. Jedno je sigurno, Dubai ima ponešto za svakoga. Ako volite da budete lenji na odmoru, ovde će vas itekako razmaziti, a ako ste avanturisti nećete znati šta pre da istražite.

Avionski polasci za ovu destinaciju vrlo su česti, a boravak u Jumeirah hotelima isplati se svakom putniku koji želi sebi da priušti odmor iz snova. Čari ovog hotela inspirisaće vas, te će vam pružiti nezaboravne trenutke, kao i preko potreban odmor.

Nemojte nam verovati na reč, već rezervišite svoje mesto u Jumeirah hotelima. Svakako, zahvalite nam posle odmora, kad malo saberete utiske!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA