Boračka organizacija proslavila Sveta tri jerarha

Bijeljinska Boračka organizacija proslavila je danas krsnu slavu - Sveta tri jerarha u prisustvu brojnih gostiju, boraca, političara i prijatelja organizacije.

BIJELJINA

Predsjednik ove organizacije Miodrag Stevanović rekao je novinarima da su borci, posebno nezaposleni demobilisani borci, nezadovoljni svojim statusom, te izrazio uvjerenje da će biti pronađeno neko rješenje u narednom periodu da dobiju posao ili neka novčana primanja.

"Ne bih vezivao ratni staž i učešće u ratu, jer mislim da se za nezaposlene i demobilisane borce može naći rješenj, da dobiju bar minimalnu penziju, da bi nastavili normalan život, dobili zdravstveno osiguranje", naveo je Stevanović.

On je ocijenio da je grad Bijeljina uradio mnogo na stambenom zbrinjavanju porodica poginulih boraca.

"Izgrađeno je više od 60 spomenika poginulim borcima, podijeljeni su brojni građevisnki paketi za gradnju kuća, a ove godine izgrađena je i Spomen-soba", istakao je Stevanović.

Nakon lomljenja slavskog kolača, koje su obavili kum slave Mile Pejčić, savjetnik gradonačelnika Bijeljine, i rukovodstvo bijeljinske Boračke organizacije, tradicionalno su uručena odlikovanja ove organizacije najzaslužnijima.

Ove godine priznanja su dobili penzionisani general Policije Republike Srpske Goran Sarić, direktor kompanije "ZP komerc" LJubiša Rosić i načelnik gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Radomir Marjanović.

Penzionisani general Sarić zahvalio je za odlikovanje koje mu je uručeno.

"Ipak je to prvo mirnodopsko priznanje za 23 godine i mnogo znači. Ovo je moj grad, moji ljudi, ja ovdje živim i tim prije priznanje mi mnogo znači, bez obzira na sva ratna koja sam dobio", rekao je Sarić novinarima.

Gradska boračka organizacija predstavlja interese 20.000 demobilisanih boraca i više od 2.000 porodica poginulih koji žive u Bijeljini.