Bijeljina: Od danas podnošenje zahtjeva za podsticaje

Poljoprivrednici u Semberiji od danas mogu da podnesu zahtjeve Agrarnom fondu Bijeljine za podsticaje ovogodišnje proizvodnje, saopšteno je iz bijeljinske Gradske uprave.

Bijeljina: Od danas podnošenje zahtjeva za podsticaje

Poljoprivredni proizvođači mogu da ostvare podršku za organizovani otkup povrća, voća, duvana, za podršku stočarstvu, podizanje novih zasada voća, podršku za plasteničku proizvodnju i navodnjavanje, kao i podršku za izgradnju infrastrukture.

Najavljeno je da će Agrarni fond izdvojiti sredstva i za vanredne i nepredviđene situacije koje mogu da zadese poljoprivrednike, za pomoć udruženjima u ovoj oblasti i regres kamata za proljećnu sjetvu.

Planirana je i podrška za edukacije, prezentacije projekata i posjete poljoprivrednim sajmovima, kao i za uvođenje sertifikovane proizvodnje.

Zahtjevi za podsticaj dostavljaju se u kancelariju Agrarnog fonda grada Bijeljine u Ulici Miloša Obilića ili putem pošte.

Pravilnik o načinu i uslovima podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji za 2020. godinu biće objavljen u Službenom glasniku grada Bijeljina i na internet stranici grada, a sve informacije u vezi sa pravilnikom zainteresovani mogu da dobiju i na broj telefona 055/206-984 i putem mejla /[email protected]/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA