Vučić: Prvi ću primiti vakcinu, kad srpski stručnjaci kažu 'dobra je'

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će prvi primiti vakcinu za koju mu srpski stručnjaci budu rekli da je dobra i da može da pomogne u prevenciji bolesti kovid 19.

Vučić: Prvi ću primiti vakcinu, kad srpski stručnjaci kažu 'dobra je'
FOTO: Tanjug/AP

Na pitanje da li Srbija razmatra da koristi rusku vakcinu, koja je sada već registrovana, Vučić je kazao da sa radošću sluša vijesti o tome da su neki napravili vakcinu, ali napominje da je to pitanje za srpske stručne timove.

"Ja znam sa kim naši ljudi razgovaraju, sa kim imaju potpisane Memorandume o saradnji, sa kim prate razvoj vakcine kroz prvu, drugu i takozvanu treću fazu. Zato sam i pominjao novembar u vezi nabavke, ali sam srećan ako su Rusi pre toga proizveli vakcinu. Samo, to moraju naši stručni timovi da nam kažu da je bezbedna i sigurna", rekao je Vučić novinarima.

On je istakao da je važno da se što prije pojavi vakcina, koja je, kaže, važna i za spas ekonomije.

"Što pre budemo imali vakcinu, to će biti spas za našu ekonomiju. Postoje političari koji kažu ''mi nećemo da primamo rusku ili kinesku vakcinu'', a onda njihovi do juče koalicioni partneri sa kojima su upadali u RTS, Skupštinu i Predsedništvo kažu ''mi nećemo evropsku'', pa ne mogu da se dogovore koju bi vakcinu da prime, a koju ne", primjetio je Vučić.

Vučić je naveo da će biti prvi koji će primiti vakcinu za koju mu srpski stručnjaci budu rekli da je dobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA