Ukupno slučajeva
674 (+5)
Preminuli
17 (+2)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Bijeljinski rekreativci u humanitarnoj trci Race For the Cure

Race for the Cure je najveći sportski događaj za zdravlje žena u Evropi. Pomaže bolnicama i organizacijama uključenim u pitanja karcinoma dojke u prikupljanju sredstava i podizanju svijesti.

BIJELJINA

Zbog pandemije korona virusa trka je ove godine bila virtualna, odnosno, prijavljeni učesnici su trčali u svojim gradovima.

Na ovom međunarodnom humanitarnom događaju učestvovalo je i 14 bijeljinskih rekreativaca: Biljana Kojić, Dajana Stevanović, Dino Pantić, Dragana Petrić, Jelena Simić, Ljilja Lukić, Ljiljana Đurić, Miralem Rešidović, Nikola Gavrić, Radoslav Drašković, Sabina Tahirović, Slavica Kokoruš, Srđan Cvijetić i Zorka Stojišić.

-Drago nam je da smo učestvovali u ovom velikom humanitarnom događaju. Naš tim se zvao Keep smiling!, a to je ujedno i poruka svim hrabrim ženama koje se bore sa karcinomom - da sačuvaju osmjeh i da istraju u svojoj borbi. Naša podrška je samo kap u velikom moru učesnika i donacija koje su prikupljene ovog vikenda, a nadamo se da ćemo sljedeće godine biti još brojniji, kažu u timu.

Ove godine u BiH je trčalo 4.189 učesnika, u Evropi 40.096, a prikupljeno je preko 500.000 evra.