KKK "Bijeljina" drugi na „Nais Openu 2020“

U Bojniku je proteklog vikenda održan turnir košarke u kolicima „Nais Open 2020“ koji se održao po drugi put pod pokroviteljstvom grada Niša.

KKK "Bijeljina" drugi na „Nais Openu 2020“
FOTO: Marko Aleksandrović

Turnir je održan u Bojniku zbog epidemiološke situacije u Nišu, a učestvovalo je četiri ekipe, ККК „Singidunum" iz Beograda (šampion države), ККК „Bijeljina" iz Bijeljine, ККК „Despot" iz Beograda i domaćin, ККК „Nais" iz Niša.

Žreb je hteo da se u prvoj utakmici susretnu bratski klubovi, ККК „Nais" i ККК „Bijeljina".

Кlub iz Semberije predvođen bivšim reprezentativcem Borisom Cvjetkovićem i supertalentovanim Strahinjom Rosuljašem, nije se dao iznenaditi i pobedio je sa 42:31.

Drugu utakmicu su odigrali beogradski rivali ККК „Singidunum" i ККК „Despot". Favorizovani šampion države predvođen kapitenom reprezentacije Srbije, legendarnim Željkom Ćirkovićem, te povremenim reprezentativcem Bojanom Cvijanovićem, nije se dao iznenaditi i odneo je pobedu nad mlađim klubom iz prestonice (54:17).

Utakmica za treće mesto je bila podela megdana između starih rivala, ККК „Nais" i ККК „Despot". Drama koja je pratila u prošlosti ova dva tima je izostala, jer je ККК „Nais" kontrolisao celu utakmicu iskoristivši odsustvo centara protivnika (40:27).

Finalnu utakmicu i borbu za trofej su podelili ККК „Bijeljina" i ККК „Singidunum".

Maestralni Željko Ćirković je sa 31 poenom, 14 skokova i 9 asistencija predvodio svoj tim do pobede i osvajanja turnira (64:33), pa je zasluženo dobio nagradu za najboljeg igrača turnira.

Treba dodati da je nagradu za najmlađeg igrača dobio trinaestogodišnji Uroš Peralović iz domaće ekipe.

„Imali smo tri treninga pred turnira posle tronedeljne pauze, igrali bi još bolje, iako sam prikazanim zadovoljan. U poslednja tri meseca smo imali dosta takmičarskih i prijateljskih utakmica, pa su se neki nedostaci otklonili. Centri su bili sigurniji, a odlično smo se kretali. Bojnik nam je ukazao gostoprimstvo, ima sjajnu halu, putovaćemo iz Niša u narednom periodu jednom do dva puta sedmično i obećavam, biti još bolji. Žao mi je što nisu sa nama bili Nikola Кato, Dušan Lazarević i Dejan Šimandli." - zadovoljan je prof. Miljan Hadžović, trener ККК „Nais".

Gosti iz Bijeljine su bili po prvi put u Bojniku, noćili u Nišu, ne kriju da im prija gostoprimstvo juga Srbije.

„Čestitam na pobedi ekipi ККК „Singidunum" i maestralnoj roli neprikosnovenog Željka Ćirkovića. Zahvaljujem se našem bratskom klubu, ККК „Nais" na gostoprimstvu. Nosimo prelepe utiske domaćina iz Bojnika koji su na svakom koraku bili nama iz Bijeljine na usluzi, od srca im hvala od nas Semberaca." - rekao je kapiten ККК „Bijeljina" i bivši reprezentativac Srbije, Boris Cvjetković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA