Preko 30 delegacija iz zemlje i regiona na prijemu u Gradskoj upravi FOTO

U organizaciji Grada Bijeljina danas je u Gradskoj upravi organizovan prijem povodom gradske slave, praznika posvećenog Svetom Pantelejmonu, za više od 30 delegacija iz zemlje i regiona.

Preko 30 delegacija iz zemlje i regiona na prijemu u Gradskoj upravi FOTO

Među gostima su se našli zamjenik ambasadora Francuske u BiH, prvi i treći sekretar u ambasadi Rusije, generalni konzul Republike Srbije, predstavnici bratskih opština Kosjerić Kumanovo i Budva, opština Žalec, Teslić, Bileća, Modriča, Ugljevik, Lopare, Šamac, Brod, bratskih  gradova Kruševac i Leskovac, gradova Sremska Mitrovica, Loznica,Trebinje i Novi Sad, gradske opštine Palilula.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASAGradonačelnik LJubiša Petrović nije krio zadovoljstvo što je, u ulozi domaćina, imao čast da pozdravi mnogobrojne goste i zahvali im na dolasku. Prema njegovim riječima, sve nam to pokazuje koliko je Bijeljina, zapravo, velika i bogata.

- Najveću zahvalnost upućujem našem kumu iz Metohije iz bratske opštine Peć, koji je prešao veliki put kako bi nam ukazao ovu čast. Svim našim sugrađanima želim  da slavu  proslave u dobrom zdravlju i prazničnom raspoloženju. Sveti Pantelejmon neka bdi nad nama i nas i naše društvo usmjeri da budemo ljepše bolje i humanije - kazao je Petrović.Semberija, kao raskrsnica brojnih puteva i veza istoka i zapada, sjevera i juga, na svim pomenutim stranama ima prijatelje, a svake godine, baš na Pantelino, to iznova biva potvrđeno.

Predsjednik opštine Peć, sa sjedištem u Goraždevcu, koji će biti kum sutrašnje slave Miloš Dimitrijević rekao je da je njihova opština, potpisivanjem Povelje, još prije 9 godina sa Gradom Bijeljina, postala bratska opština.

- I dalje se nalazimo na istom, dobrom, zajedničkom putu gdje nas vežu ista crkva, isti običaji i činjenica da smo svoji na svom. Velika mi je čast i zadovoljstvo da budem kum na slavi Svetog Pantelejmona svim građanima Bijeljine na čelu sa gradonačelnikom Petrovićem i predsjednikom Skupštine Đurđevićem. Mnogo pozdrava i zahvalnosti vam donosim iz Goraždevca, a posebno od porodica čija su djeca bila gosti u Bijeljini. Neka živi  Bijeljina, Republika Srpska i Republika Srbija - istakao je Dimitrijević.Na pitanje novinara kako sada vidi Bijeljinu u poređenju sa izgledom grada u prethodnim godinama kada je bio u posjeti, kum slave je rekao da je  Bijeljina izrasla u jedan veliki, evropski grad.
- Ovi mladi ljudi koji sada vode Grad Bijeljinu rade odličan posao i od takvih se mnogo može naučiti i sva ta pozitivna iskustva mogu primjeniti u našoj lokalnoj zajednici - dodao je Dimitrijević.
 
Predsjednik Skupštine Grada Aleksandar Đurđević zahvalio je mnogobrojnim gostima i delegacijama koje su došle da uveličaju slavu, a posebno kumu i preko njega uputio pozdrave i saosjećanja našem bratskom narodu na Kosovu i Metohiji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA- Naša slava Sveti Pantelejmon je posvećena svecu koji je podnio veliku žrtvu za hrišćansku vjeru i za nju dao život. Od njega možemo mnogo naučiti, kroz njegov život i način na koji ga je živio. Kako čovjek, isto tako i grad, bogat je onoliko koliko prijatelja ima, a Grad Bijeljina ih svakako ima mnogo - izjavio je Đurđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA