Koliko često treba mijenjati četkicu za zube?

Oralna higijena bi trebalo da bude na vrhu liste u održavanju i njegovanju našeg tijela. Međutim, malo nas obraća pažnju na to koliko često treba da mijenja četkicu za zube. Sjećate li se kada ste je posljednji put zamijenili?

Koliko često treba mijenjati četkicu za zube?
FOTO: Depositphotos

Zbog česte upotrebe, dva puta dnevno, veliku količinu hrane ona spere sa naših zuba i zato se i ošteti ali i koliko god je prali, ostane na njoj određeni broj bakterija. Zato je važno da je mijenjate s vremena na vrijeme. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na koliko vremena treba da mijenjate četkicu?

Prema riječima stomatologa, i obične i električne četkice za zube treba menjati na najmanje svaka tri mjeseca. Međutim, savjet je da je i ranije zamenite ako primetite da se njen izgled promenio. Prije svega to treba da uradite ako primjetite da su se čekinje "rascvjetale" i da je glava četkice izgubila oblik.

Takođe, ako ste nedavno bili bolesni, nebitno koja vrsta bolesti, četkicu bi trebalo da promijenite jer bakterije i virusi mogu da nastave da se razmnožavaju i poslije prehlade, piše "Love yourself magazine".

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Šta će se desiti ako je ne promijenite?

Ne brinite, ne treba da paničite već odmah nabavite novu četkicu ako želite da održite dobru oralnu higijenu i jake zube. Ako nastavite da je koristite, najgori scenario koji može da se dogodi jeste prouzrokovanje oštećenja desni, nažalost i osjetljivost zuba, prenosi ona.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA