Gradonačelnik Mićić o poplavama sa američkim diplomatom

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić upoznao je danas šefa banjalučke Kancelarije Ambasade SAD Edvarda Galagera o master planovima koje je uradio grad i zaključcima tematske sjednice Skupštine grada posvećene poplavama.

Gradonačelnik Mićić o poplavama sa američkim diplomatom

"Na sjednici Skupštine donijeli smo prioritete i preložili nadležnim institucijama, koje upravljaju vodama i od kojih očekujemo da zaštite Semberiju, neke mjere koje su hitne i neophodne, a djelimično su i urađene", rekao je Mićić novinarima.

On je istakao da master-planovi koje je grad donio podrazumijevaju zaštitu Novog Naselja Janja i stare Janje, kao i mjesta koja potapa rijeka Janja, za šta je napravljen predračun, a u fazi je i izrada projekta za ovaj posao.

"Da bi ovaj posao bio valjano obavljen treba očistiti rijeku Janju, napraviti nasipe u vrijednosti četiri i po miliona KM, za što trenutno pregovaramo sa turskom Ambasadom", rekao je Mićić.

On je dodao da je u okviru planova, kao prioritet predviđena i zaštita grada za šta, kaže, postoji obećanje Vlade Slovenije od 450.000 evra.

"Njihov uslov je da ovaj novac bude praćen sa još toliko iz Javne ustanove `Vode Srpske", rekao je gradonačelnik Bijeljine.

Mićić je istakao da je Galager upoznat i o strateškiom mjerama koje je usvojila Skupština grada da se napravi nasip na rijeci Drini, dužine 33 kilometra.

On je rekao da je Galageru, koji prvi put boravi u Bijeljini, prenesena situacija u Semberiji nakon majskih poplava, a upoznat je i o ogromnoj materijalnoj šteti koju su katastrofalne poplave pričinile. "Galagera su zanimale i mjere zaštite koje su preduzete nakon poplava", naveo je Mićić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA