Izabrano najtvrđe jaje na svetu: Pobednik je Bijeljinac!

Nema tajni, bira se jaje, pa ako se potrefi jako – to je to. Pregleda se od 30 do 50 hiljada jaja. Tu može da se nađe jako jaje, ali i ne mora - rekao je ovogodišnji šampion.

Izabrano najtvrđe jaje na svetu: Pobednik je Bijeljinac!

Na mokrinskom Varoškom trgu u Kikindi, u okviru Vaskršnjih svečanosti, na tradicionalan način obeležen je najradosniji hrišćanski praznik.

Preko 100 takmičara u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji danas naUskrs pokušavali su da dođu do laskave titule svetskog šampiona. Iako titulu nije osvojio domaći takmičar, Mokrinčani su priznali poraz i čestitali.

Pobednik Svetskog prvenstva utucanju farbanim, uskršnjim jajima, koje se već 25 godina organizuje u Mokrinu je Milan Mihajlović iz Bijeljine.

- U mom mestu Suvo polje takođe organizujemo tucinijadu , a ja sam tri puta pobeđivao. Tamo mi već nije interesantno, pa sam imao veliku želju da dođem u Mokrin. Ovde je takmičenje na visokom nivou i prava stvar je uspeti. Bar za nas koji volimo tu vrstu takmičenja. Volim i poštujem veliki praznik Vaskrs i želja mi je bila da dođem - kaže Milan Mihajlović, pobednik 25. Svetskog prvenstva u tucanju uskršnjim jajima. Ne samo da je došao, već je i pobedio. A svaki pobednik ima svoju taktiku i male tajne. Ipak, Milan kaže da velikih tajni nema.

- Nema tajni, bira se jaje, pa ako se potrefi jako - to je to. Pregleda se od 30 do 50 hiljada jaja. Tu može da se nađe jako jaje, ali i ne mora - dodao je ovogodišnji šampion.

Vicešampion „Tucanijade“ je njegov zemljak Lazo Lazić (34) iz Ugljevika, čiji otac Radivoje je već nekoliko godina redovni učesnik, ali i pobednik ovog takmičenja.

- Ove godine u Mokrin sam došao sa ocem i bratom. Nije iznenađenje što sam se našao u finalu, jer je i moj otac majstor za pronalaženje jaja jake ljuske, isto kao i Mokrinačani - rekao je Lazo Lazić.

Foto: Blic

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA