Radnik ispao iz Premijer lige – zašto to nikog ne čudi???

Ako je to cijena odlaska ovih – onda nije skupo!

Radnik ispao iz Premijer lige – zašto to nikog ne čudi???

Pitamo se samo da li su u Upravi kluba i Stručnom štabu obaviješteni da će naredne sezone u Bijeljini da se igra komšijski derbi Radnik - Budućnost iz Pilice. Ako nisu, ovim putem ih obavještavamo da su ispali iz lige i da se što bolje pripreme za ovaj derbi.

U svakoj porodice naiđe neki „grešni" sin koji prokocka i rasturi ono što su stvarale desetine prethodnih generacija.

Prethodnih 6 (šest) godina trudili su se u klubu da od Radnika, konačno, naprave kolektiv koji bi bio konkurentan na fudbalskoj mapi BiH. Rezultati i stanje u klubu pokazali su da su u tome uspjeli. Čak i više od toga. Stvorili su kolektiv koji je postao prepoznatljiv, stabilan, a kakav je uspjeh postigao Radnik znaju svi u ovom semberskom gradu, tako da je o tome suvišno govoriti.

A onda se desilo ono iz prve rečenice ovog pasusa.

Nije Radnik ispao iz Premijer lige porazom u Sarajevu. Mnogo ranije se to desilo, i to više puta.

I

Ispao je Radnik prvi put 28. marta prošle godine kada je na Skupštini iz kluba istjeran Mladen Krstajić. Puna usta poštenja tada su se čula od svih članova Skupštine, koji su se utrkivali ko će iznijeti više „prljavog veša" na račun Krstajića. Samo koji mjesec ranije svi su ga svojatali kao „velikog" prijatelja, slikali su se sa „Krletom" i poistovjećivali sebe sa usjehom Radnika. Prva i osnovna poruka na toj Skupštini bila je da je Krstajić manipulisao u klubu, uzimao novac, te da će odmah angažovati tim pravnika koji će podnijeti krivičnu prijavu protiv njega. Evo, više od godinu nakon toga, niti je održana nova Skupština, niti se pomjerilo za „jotu" to njihovo obećanje. Gospodo, ako je bilo malverzacija, zašto niste pokrenuli krivičnu prijavu, a ako nije, onda je kod vas proradila „alavost" na novce.

Ne bi bilo loše da nam na to odgovorite.

II

Ispao je Radnik i nakon toga. Da nije u tom momentu bilo Slavka Petrovića i Zorana Sofrenića (možete ih voljeti ili ne) bilo bi pitanje da li bi ekipa uopšte ušla u narednu sezonu. Oni koji znaju kako se odvijala situacija u tom periodu, nije im potrebno objašnjavati koliki su doprinos ova dvojica imala. Naravno, kada je krenula liga veoma brzo su i oni otjerani. Uz pretnje, omalovažavanja, fizičke napade, anonimne poruke, prvo je iz kluba otjeran Slavko Petrović, a nakon toga sa mjesta direktora kluba odstranjen i Zoran Sofrenić.

III

Ispao je Radnik, 15. odnosno 16. oktobra prošle godine. U životu se može mnogo toga oprostiti, ali ako se nešto dogovorimo, onda me nemojte prevariti. Prevaru vam ne opraštam. Naravno, prevarili smo, nije nam oprošteno. Svi znamo kako smo i zašto to uradili.

IV

Ispao je Radnik tokom zimske pauze. Nedavno pročitah komentar ne nekoj društvenoj mreži „Sretan je onaj tim koji ima taj luksuz da se odrekne kapitena Đurića". To je Radnik uradio. I ne samo Đurića, Mekić („povreda"), Šarić, nije za klub, Koraksić nije „podoban". Nećemo o novim imenima. Ko ih je dovodio, još smo dobro i prošli. Statistički, Radnik ima najmanje pobjeda u ligi, jedina je ekipa koja na gostovanjima nema pobjedu, pa šta očekivati, već da od naredne sezone igrate u nižem rangu.

V

Ispao je Radnik još jednom. Kažu imali su dogovor sa tamo nekim da će „biti" sada sve mnogo korektnije ako za novog trenera dođe Jagodić (ovo sa Vladom nema nikakve veze). Došao je, no, ako smo mi uradili ono iz III stavke ovog teksta, onda nam je samo vraćeno.

VI

Ispao je Radnik i kada je počeo da pravi sebi neprijatelje u „amidžama" „modnim guruima", " gazdama", navlačeći sebi „na vrat", bez ikakvog razloga, one koji se najviše „pitaju" u bh fudbalu. Zašto? To samo oni znaju. Makar su sebi napravili promociju, lijepi, pametni, vrhunski...

VII

I na kraju ispao je Radnik i zbog sudija. Jeste, bilo je pogrešnih odluka. Namjernih ili slučajnih, vjerovatno i jednih i drugih. No, Sarajevo je pozvalo na sastanak, Radnik se nije oglasio. Ne mislimo da bi se nešto promijenilo. Liga je takva, zna to Radnik. I protiv Slobode, Borca, ali i protiv Širokog u Kupu BiH, prije nekoliko sezona. Znaju to oni.

Šta dalje?

Kao da to u ovom trenutku neko zna.

Istina, ovaj grad, trenutno nema nikoga ni da reaguje. Svima je preča politika, bogme i isplativija, dijele se načelnička mjesta, instaliraju direktora u državne firme, upućuju što ružnije riječi prema protivničkom taboru, a Radnik. Koji Radnik? Ma ima vremena za Radnik. Igra se fudbal i u drugoj i trećoj ligi. Kakve ima veze.

E pa ne može tako, igrajte taj fudbal VI, ostavite ovaj klub sportistima, iskrenim prijateljima, ljudima koji znaju šta je FUDBAL, kako se igra, koji znaju makar pravila ove igre.

Ima takvih ljudi u Semberiji, vjerujte.

I da, naredne sezone komšijski derbi RADNIK - BUDUĆNOST (Pilica), pripremite se.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA