Fudbaleri Radnika ni posle devet kola ne znaju za pobjedu

Da li je konačno došlo vrijeme za promjene? Zašto ćuti uprava kluba?

Fudbaleri Radnika ni posle devet kola ne znaju za pobjedu

Nakon što je prije 40 dana izabrana uprava FK Radnik, ljubitelji fudbala i navijači bijeljinskog premijerligaša konačno su odahnuli. Vratili su se u klub ljudi, koji su Radniku donijeli najveće uspjehe u istoriji postojanja, a razloga za optimizam je bilo na pretek.

Kako sada stvari stoje, skoro ništa se nije promijenilo. Radnik je ubjedljivo na poslednjem mjestu, bez ijedne ostvarene pobjede, ali, što najviše brine, atmosfera u klubu je izuzetno loša. Seriji loših rezultata, koja traje već duži period, nikako da dođe kraj. Kao da se igrači uplaše pobjede, imaju prednost, a onda je olako ispuste.

Očigledno da nešto ne štima u Radniku. Svjesni smo situacije u kojoj je ekipa bila pred početak lige, kašnjenje sa pripremama, loša selekcija igračkog kadra, te niz drugih okolnosti koje su uticale na ovo stanje. Ali, takođe, moramo biti i svjesni statistike koja stoji iza Radnika u ovoj kalendarskoj godini. Radnik je ove godine ostvario samo dvije pobjede (Mladost i Olimpik - ekipe koje su ispale iz lige). Nije pobijedio na gostovanju od novembra 2019. godine, kada su slavili u Kaknju. Ceh, naravno, kao i u svim drugim klubovima plaćaju treneri. Nakon odlaska Slavka Petrovića, klub je napustio i Darko Nestorović, a po dolasku Vlade Jagodića situacija se nije promjenila. Kao trener Radnika, Jagodić je vodio ekipu na 16 prvenstvenih utakmica, ostavrio jednu pobjedu (Olimpic), imao pet remija i čak deset poraza. Igra sa tri štopera, kada imate igrača više, odmaranje najboljih igrača u veoma važnim mečevima, loša selekcija igrača, pojedinci koji imaju i preveliki kredibilitet, samo su neka od pitanja koja postavljaju navijači Radnika.

Čudi nas što niko na ovakve rezultate ne reaguje iz Uprave kluba.

Da li je konačno došlo vrijeme za promjene u Radniku? Treba li neka nova snaga i energija da ekipu vrati iz letargije i ponovo donese pobjednički mentalitet.

Nisu mnogo kvalitetniji u Premijer ligi ni ostali klubovi. Ali oni imaju taj neophodni pobjednički mentalitet, ono što Radnik nema.

Sigurno da bi angažovanje novih imena u stručnom štabu bilo logičan potez. Velibor Đurić se nameće kao sasvim logično riješenje, dugo godina je u klubu, kapiten, zna kompletnu situaciju, a u završnoj je fazi školovanja za sticanje licence. Njegovo iskustvo, sa novim stručnim štabom bio bi pozitivan šok u klubu.

Interesantno je i da na utakmicama Radnika rijetko ili skoro nikako, ne vidimo nove članove Uprave.

Ko iz sijenke vodi Radnik, to je pitanje za novu upravu?

Ako se ovako nastavi Radnik će jesenju sezonu završiti u debelom bodovnom zaostatku za ostalim klubovima, čime bi u drugi dio sezone ušao u nemoguću misiju.

Još više nas brine što su od Radnika skoro svi digli ruke. Sem pojedinaca koji svojim komentarima iskazuju brigu za klub, ostali su se distancirali.

Radnik to nije zaslužio od nas.

D. Tešić

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA