Evo zašto je apartmanski smještaj sve popularniji na našim prostorima

Prošla su vremena kad se na odmore išlo preko firme, u zajedničke hotele, po pristupačnim cijenama. Danas ti hoteli više ne postoje, a oni koji postoje, ili nisu funkcionalni, ili nisu više ni blizu tako jefitni.

Evo zašto je apartmanski smještaj sve popularniji na našim prostorima

U današnje vrijeme ljudi se sve više opredeljuju za apartmanski smještaj, jer ispadne dosta povoljniji nego hotelski smještaj, a komfor je veći. Recimo apartmani Beograd otvaraju potpuno drugačiju turističku ponudu regiona, baš kao i apartmani u Bijeljini, Banja Luci i drugim većim gradovima kao što je Novi Sad. Kako se povećao broj onih koji traže apartmane, tako se u poslednje vrijeme sve više povećava broj i onih koji ih nude.

Važno je da vodite računa o bezbednosti, da apartmane gledate na proverenim sajtovima, ili preko proverenih preporuka prijatelja. Tako ćete biti sigurni da neće biti neprijatnih iznenađenja.

Apartmani imaju mnoge prednosti u odnosu na druge vrste smještaja, pa ukoliko se premišljate, pročitajte naše savjete pre konačne odluke.

#1 Apartmanski smještaj je komforniji

Ono u čemu možete definitivno uživati kada je u pitanju apartmanski smještaj je prostor koji vam je na raspologanju. Većina apartmana ima bar jednu spavaću sobu koja je odvojena od glavne prostorije.

Hotelske sobe su često popunjene krevetima i ormarima, pa tako dodatnog prostora za dnevne potrebe nema previše.

Još jedna prednost apartmana je što uglavnom imaju dvorište koje možete koristiti, čak iako vaša soba nema terasu.

Dvorište donosi mnogo vašem odmoru, jer uživate u svježem vazduhu i lijepom vremenu, a u blizini ste apartmana ukoliko želite da odmorite, što će vaš odmor učinit još ljepšim, a naučno je dokazano da on povoljno utiče na zdravlje ljudi.

#2 U apartmanima ima više sadržaja

U apartmanima, za razliku od hotelske sobe, imate dodatne sadržaje poput televizora i uvijek dostupnog interneta. Međutim, ono što apartmane posebno izdvaja je celokupna funckionalna kuhinja koju možete koristiti kad želite i kako želite.

Količine hrane sami određujete, a ukoliko imate djecu, apartmani su mnogo bolji izbor za vas, zbog dnevnih obroka, užina i spremanja zdravih sokova.

Neki apartmani čak nude i sobu sa mogućnošću unošenja kreveca po istoj cijeni, da bi porodični odmor protekao bez problema.

Žene i mame su posebno zaslužile odmor, jer one rade i na poslu i kod kuće, a ovde možete pročitati zašto je godišnji odmor važan za žene.

#3 Kada birate apartman sami birate i lokaciju

Još jedna povoljnost apartmana je što možete tačno da izaberete gdje će vaš smještaj biti. Tako, ukoliko želite mir, u kom možete uživati u vašem porodičnom odmoru, izaberite apartmane koji su malo izdvojeni od centra. Dobićete mir koji ste željeli, a pritom će cena biti niža.

Takođe, ukoliko želite da uštedite novac, a lokacija vam nije previše bitna jer ste na odmor pošli kolima, onda su apartmani van centra pravi izbor za vas, jer su često i duplo jeftiniji.

Sa druge strane, ukoliko želite da budete u centru zbivanja, žurki i ludnice grada, izaberite apartman u centru, i ispunite sve svoje želje.

#4 Vlasnici apartmana su uvijek tu za dogovor

Kada odsedate u hotelu tačno se znaju pravila, i nemate previše prilike da zamolite nekoga za dodatne usluge, jer se zna šta tačno predstavlja standardnu ponudu sobe.

Sa vlasnicima se uvijek možete dogovoriti oko broja kreveta u apartmanu koji vam je potrebno, neki se mogu izbaciti, neki ubaciti, prema vašoj potrebi. Osim toga, možete se dogovoriti i oko peškira i svih sitnica koje biste unaprijed željeli da znate.

Ukoliko vam zafali nešto od kuhinjskog pribora, ili ste poželjeli da skuvate veliki ručak, a nemate dovoljno veliku šerpu, uvijek se možete obratiti gazdi da vam je pozajmi.

Uglavnom, cena apartmana se neće promeniti ukoliko budete tražili ove sitne izmjene i dopune.

#5 Veliki broj opcija apartmane čini isplativijim

Ukoliko putujete sa većom porodicom ili većim brojem prijatelja, možete iznajmiti više apartmana, što će praktično biti iznajmljivanje kuće.
Tada ćete se na odmoru osjećati kao u svojoj privatnoj vikendici, jer je skoro sav prostor vaš, možete slobodno da spremate zajedničku hranu, pa čak i u dogovoru sa vlasnicima da operete veš.

Uživajte u svom odmoru, napravite dnevni sadržaj onako kako vi želite, po ceni koju vi želite i iskoristite sve prednosti apartmanskog smještaja. Uživajte u vašem godišnjem odmoru jer on produžava život za dve godine!

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 02:00

    12°C
  • 05:00

    11°C
  • 08:00

    12°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

142 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI