Prioritet je gradnja studentskog doma

  • BIJELJINA
  • 15. Jun 2021.

Učesnici Okruglog stola o potrebi izgradnje studentskog centra u Bijeljini zaključili su da je prioritet za Grad Bijeljinu, kao univerzitetski centar koji ima moderan univerzitetski objekat, da se svi relevantni subjekti maksimalno uključe kako bi Bijeljina što prije dobila i ovaj objekat.

Prioritet je gradnja studentskog doma
FOTO: Semberija info

Na skupu, koji je održan na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini, istaknuto je da studenti koji nisu sa područja Bijeljine, a koji su smješteni u Đačkom domu, nemaju adekvatne uslove za boravak. Najveći problem, kako su istakli studenti, je neuslovan smještaj, te problem kupatila

.- Nas oko 20, kako ženskih, tako i muških osoba, koristi jedno kupatilo. Kreveti su nam neudobni, a doručak nam je u 6 časova i 30 minuta, što nam je jako rano. Svim studentima bi mnogo značila izgradnja novog studentskog doma'', izjavila je Valentina Milovanović, student prve godine Pedagoškog fakulteta u Bijeljini.

Savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radiša Petrović rekao je da će Grad Bijeljini učiniti sve što je neophodno, a što je do Gradske uprave, a to se odnosi na rušenje starih objekata na zemljištu predviđenom za gradnju, neophodne dokumentacije, navodeći da su sredstva za ove namjene obezbijeđena.

Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada, izavio je da neće biti nikakvih problema u vezi sa ovim veoma bitnim projektom za Bijeljinu i Semberiju, navodeći da već o ovome razgovao sa resornim ministrom prosvjete.

Dekan Pedagoškog fakulteta profesor dr Dalibor Stević izrazio je očekivanje da će ovaj projekat biti realizovan kako je i planirano, sa ciljem poboljšanja uslova za stanovanje studenata koji nisu sa ovog područja.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA